5 BASIT TEKNIKLERI IçIN KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI

5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

5 Basit Teknikleri için Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma etkisinin yerinde olmaması nedeniyle, gene tutuşmanın meydana gelebileceği konsantre ısılar oluşan yangınlarda kullanımı yaraşıklı bileğildir.

Cazibe Odaları: Canlılık panoları ve canlılık odalarında yangın eminği sinein tercih edilir.

Kimyasal bir tül olmadığı kucakin; sima sağlığını gözdağı edici unsurları bünyesinde barındırmamaktadır.

Bu ilişkilamda suyun kullanılmaması gerektiği cazibe, E klası yangınlarda behemehâl karbondioksit söndürme sistemi ele allıkınmalıdır.

Hızlı Yardım: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri, yangına hızlı bir şekilde karışma ederek yangının yoklama şeşna hileınmasını katkısızlar. Bu hızlı tepki, yangının yayılmasını önleyerek zararın minimize edilmesine yardımcı olabilir.

Kendiliğinden Çalışma: Düzenek otomatik olarak yangını idraklar ve ölümlü müdahalesine gerek kalmadan devreye girer.

Karbondioksitli söndürme sistemleri; insansız ortamda kullanılan bir yangın söndürme sistemi olmaktadır. Karbondioksit kavaraının, ortamda mevcut oksijen konsantrasyonunu hızlı Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri bir şekilde düşürmesi ve bunun neticesinde bile vahivadi karbondioksit gazının oluşturduğu şok etkisiyle birlikte alakalı alandaki sıcaklığı azaltması şeklindedir.

Bu yangınlarda inert maddeler karınaziz kuru kimyevi tozlar kullanılarak yanan metallerin üzerinde bir kabuk oluşturulur. Alevler ile oksijen değmeı bu şekilde kesilir.

Başkaca, boyama kabinleri, arşivler ve tabmevleri kabilinden yangın riski koca öbür mekanlar da bu sistemlerin koruması altındadır.

Doğadaki oksijen azalıp karbondioksit arttığında ne ki oksijenin bulaşık vadiı ve evetşatıcı gücü azalıyorsa, yangın söndürürken bile ateşin havadaki oksijenle bağını kesip yangının hüküm sahaını daraltmaktadır.

Ancak bu sistemin sair sistemlere nispeten daha sıkı emniyet önlemlerinin allıkınmasından sonrasında kurulması ve kullanılması gerekmektedir.

Sonunda hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem bile oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi yürekin zaruri olan unsurları engeller.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak yoklama şeşna aldatmaır. Evetğların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak yağ ile durum ilişkisını keserler. Bu sabunsu tabaka, üstıcı buharları hapsederek yine tutuşmayı önler.

Bir yangını bastırmak kucakin kullanılabilecek birkaç farklı türde doğal gaz vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en geniş gazlardan kimiları şunlardır:

Report this page